כשחושבים על קראטה, עולות בראש תמונות של קרבות עצימים ויכולות טכניות מרשימות . אך מעבר לכך, לדרך הקראטה יש השפעה עמוקה על עולם הערכים וההתפתחות האישית והחברתית של המתאמנים. כאשר הורים וילדים מתאמנים יחד, הם זוכים לחוויה ייחודית המפתחת שפה משותפת מעצימה שהיא הרבה מעבר למילים!
כיצד השפה המשותפת הנרכשת באימוני קראטה באה לידי ביטוי?
ערכים משותפים: הקראטה שם דגש על ערכים כמו כבוד, משמעת, סבלנות והתמדה. ערכים אלו הופכים לבסיס משותף להורים וילדים, משפיעים על התנהגותם, מחזקים את הקשר ביניהם ומקנים כלים לפתור משברים ולהתגבר על קשיים משותפים.
שפה גופנית: במסגרת אימוני הקראטה נלמדים תרגילי נשימה וריכוז אשר מקנים לתלמידים יכולות לווסט את התחושות השונות במצבים מאתגרים שונים (כעס, מתח ועוד..)
כאשר גם ההורה וגם הילד מכירים את התרגילים ומנוסים בהם ישנה אפשרות להשתמש בהם בסיטואציות השונות שציינתי קודם.
דרך משותפת: הליכה בדרך משותפת יוצרת מחנה משותף מאוד חזק, זיכרונות משותפים, חוויות משותפות ועוד. חוויות אלו מחברות את ההורים והילדים ברמה רגשית עמוקה ומחזקות את הקשר.
ההתקדמות באימונים, עליה בדרגה בחגורה, השתתפות בתחרויות ועוד. יוצרות מטרות משותפות להורים וילדים, ומעודדות שיתוף פעולה ותמיכה הדדית.
בנימה אישית,
אני גדלתי בבית בו אבי ואחי מתאמנים בקראטה והחוויה המשותפת מעניקה לנו כל כך הרבה עד עצם היום הזה. ישנן מעט מאוד מסגרות אשר מאפשרות לילדים ולהורים ליצור מחנה משותף ודרך חיים סביב עולם תוכן שהוא גם פיזי וגם מנטאלי.
אני ממליץ מכל הלב להפוך את הקראטה לדרך ולפעילות משפחתית. בין אם במסגרת קבוצת ההורים והילדים שלנו ובין אם בהשתתפות בקבוצות השונות בנפרד.
אוס!